Nieuwsbericht

Geslaagde Open Monumentendag achter de rug

Zondag 9 september was Open Monumentendag. Kolmont nam deel met twee majestueuze gebouwen in Hasselt. We openden de poorten van het Oud Gerechtsgebouw en de Herkenrodekazerne. Om 10u stonden de eerste geïnteresseerden er al! De gebouw waren vrij te bezoeken, maar er waren ook gegidste rondleidingen.

Bij de Herkenrodekazerne was er een gezellige brunch met live-muziek. Ook werden daar de eerste registraties genoteerd voor het lanceringsevenement van Refuga tijdens het weekend van 5-6-7 oktober. Niet kunnen inschrijven? Geen probleem! Dat kan via deze link

In het Oud Gerechtsgebouw waren oude beelden van de site te zien, maar ook al een eerste indruk van de nieuwe plannen! Het Oud Gerechtsgebouw krijgt een volledige make-over. Het nieuwe project zal zowel wonen, werken en winkelen combineren en moet een absoluut voorbeeld worden van de “verticale stad” met respect voor de historische context van de gebouwen en de omgeving. Lees hier meer. 

Er was voor elk wat wils: zowel de geschiedenisliefhebbers konden de gebouwen in volle glorie bezoeken, maar ook de plannen voor de toekomst werden toegelicht. Dit alles in het bruisende centrum van Hasselt, onder een stralende zon. Van een geweldige Open Monumentendag gesproken!