Nieuwsbericht

Geslaagde persconferentie in Werchter

“De gemeente Rotselaar verkocht het terrein van het oude gemeentehuis van Werchter op voorwaarde dat er assistentiewoningen zouden komen. Daarom mikken we vooral op mensen uit Werchter en omgeving. Op die manier kunnen zij in hun eigen dorp van hun oude dag genieten, dicht bij hun familie, ook als men zorg nodig heeft. Het naastgelegen dienstencentrum van de gemeente voorziet trouwens tal van faciliteiten, zoals een eigen bibliotheek, een servicedienst voor allerhande huishoudelijke klusjes, een vervoerservice en gemeenschappelijke ontspanningsruimten.”

Michel Verhoeven, projectontwikkelaar Kolmont.

www.oudgemeentehuis.be 

Toekomstige bewoners van het Oud Gemeentehuis - zoals de residentie letterlijk zal heten - zullen gebruik kunnen maken van een handig oproepsysteem, voor als ze in nood zijn of dringende zorgen nodig hebben. Deze service - maar in feite de hele zorgverstrekking - zal gebeuren door Vulpia, een dienstverstrekker op het gebied van zorgverlening.  

“Vandaag beschikken we als zorgverlener over meer mogelijkheden om het leven van senioren aangenamer te maken, zowel voor hen die hulpbehoevend zijn als voor anderen. Zo bieden we verschillende diensten aan zoals poetshulp, een wasdienst voor bed- en linnengoed, thuisverpleging, manicure en zelf een klusjesman of kapper aan huis.”

Marjolein Luyten, projectcoördinator Vulpia