Nieuwsbericht

Hasselt groeit in enkele jaren tijd met duizenden inwoners

Hasselt heeft er de voorbije jaren enkele duizenden inwoners bijgekregen. Concreet telt de Limburgse hoofdstad vandaag 76.685 inwoners, wat vijf procent méér is dan in 2010. Alleen als het over jonge gezinnen gaat, is er nog sprake van stadsvlucht. Al is ook daar het tij volop aan het keren. Dat stelt Kolmont, één van de grootste vastgoedontwikkelaars in Limburg, die zich daarvoor baseert op een cijferanalyse van de Federale Overheidsdienst Economie en de studiedienst van de Vlaamse regering. Om meer jonge gezinnen richting Hasselt te trekken wordt nu naar het Hasseltse gehucht Godsheide gekeken, waar een eerste verkaveling van zestig bijkomende betaalbare woningen wordt voorzien. Na het bouwverlof starten de wegeniswerken voor de aanleg van de nieuwe verkaveling Godsheide Dorp.

​76.685, zoveel inwoners telde Hasselt eind vorig jaar. Daarmee blijft het inwonersaantal van de Limburgse hoofdstad jaar na jaar stijgen. Tegenover 2015 gaat het om een kleine stijging - de stad telde toen nog 76.331 inwoners. Maar in vergelijking met 2010 - toen werden er 73.067 Hasselaren geregistreerd - gaat het om een groei van vijf procent. Enkel als het over jonge gezinnen gaat, is er - net zoals in de meeste andere centrumsteden - sprake van stadsvlucht. Al zit ook daar forse verbetering in. 

Volgens de meest recente cijfers van de studiedienst van de Vlaamse regering, die Kolmont kon inkijken, daalde de stadsvlucht bij jonge gezinnen in Hasselt met ongeveer een derde (32%). Dat betekent dat in 2015 heel wat jonge gezinnen langer in Hasselt bleven hangen dan in 2014, en minder snel geneigd zijn om verder weg te verhuizen. In concrete cijfers zien we het volgende: in 2014 verlieten 223 méér jonge Hasseltse gezinnen de stad dan dat er bijkwamen. In 2015 ging het “nog maar” om 152 jonge gezinnen.

Lees hier het volledige artikel

Meer nieuws

Woonproject Godsheide Dorp moet meer jonge gezinnen in Hasselt houden
Het Laatse Nieuws