Nieuwsbericht

Hoeselt Middelste Kommen: Groter denken dan één woonplek

Al een decennium werkt Buntinx – Pyncket Architecten geregeld samen met Kolmont.

Door al die projecten samen te realiseren, leer je elkaar natuurlijk goed kennen. Dat leidt tot een vlotte samenwerking en communicatie.

Architect Goedele Pyncket: “In Hoeselt werd gekozen om een deel van de woningen in klassieke stijl op te trekken. Dergelijke woontypes hebben we eerder al met succes voor Kolmont ontworpen.”

Wat kenmerkt de klassieke woningen in Middelste Kommen?

“Dakkapellen en hellende daken konden niet ontbreken, maar verder hebben we het niet 100 % rustiek gehouden. We zijn voor dit project iets meer voor contrast gegaan. We combineren bruinrode dakpannen, een klassieke gevelsteen en witte kalei met strakke, zwarte ramen. Daardoor oogt het geheel frisser en origineler dan een standaard klassieke woning.”

Kolmont Portretten Buntinx 4
In Hoeselt werd gekozen om een deel van de woningen in klassieke stijl op te trekken. Dergelijke woontypes hebben we eerder al met succes voor Kolmont ontworpen.”

Voor dit project ontwierp je woningen zonder de uiteindelijke bewoners te kennen. Hoe pak je dat aan?

“We zijn betrokken van bij het begin. Zodra het ontwerp van de verkaveling op punt staat, contacteert Kolmont ons. Dan bespreken we de algemene stijl, de voorschriften en de aandachtspunten en beginnen we te ontwerpen binnen dat kader. Bij deze woonprojecten ligt de focus veel meer op het evenwicht en de uitstraling van de woningen samen.”

“Dat is net het fijne aan dergelijke grotere woonprojecten: je hebt als architect de kans om de sfeer en de harmonie van een volledige buurt te bepalen. Je ontwerpt meer dan één woonst, je creëert een leefomgeving. De verschillende woningen zijn apart herkenbaar en passen toch in eenzelfde sfeer. Dat was bij dit project ook een erg belangrijk punt. Natuurlijk vind ik bij het ontwerp van aparte woningen het contact met de klant erg fijn, maar bij dit type projecten kan je groter denken dan één woonplek.”

Meer informatie?