Nieuwsbericht

Honderdtal studenten settelen zich in nieuwe studententoren ‘Kaperkot Y’

De Hasseltse kotenmarkt bereidt zich intussen meer dan ooit voor om al deze toekomstige studenten op te vangen - in de buurt van het stadscentrum. Volgens de cijfers van de UHasselt en het dienstencentrum voor studenten StuVo verblijft nu al ruim een vierde (25%) van alle Hasseltse studenten op kot. En dit zal met de enorme verhuisbeweging de komende jaren alleen maar toenemen. CampUSpark - de afdeling van Kolmont, gespecialiseerd in studentenhuisvesting - is alvast één van de spelers die hier sterk op inspeelt met de uitbouw van een studentencampus in Kapermolenpark.

Honderdtal studenten settelen zich in nieuwe studententoren ‘Kaperkot Y’
"De student anno 2018 moet comfort hebben. De gloednieuwe studentenresidentie Kaperkot Y in het Kapermolenpark speelt daarop in.”

De studententoren Kaperkot Y is het nieuwe pareltje in het Kapermolenpark - naast Kaperkot X. Met 97 instapklare studentenkoten die er nu met de opening van de tweede toren bijkomen, verblijven er vanaf dit jaar bijna 200 studenten op de CampUSpark-site in het Kapermolenpark. Het meest opvallende aan de nieuwe woontoren Kaperkot Y is de bijzonder grote, gemeenschappelijke keuken. Die mega-keuken komt er op aanraden van de universiteit. Er zal niet alleen een dagdagelijkse potje gekookt kunnen worden, het is ook de bedoeling dat in de keuken tal van evenementen georganiseerd kunnen worden die het community-gevoel op het CampUSpark bevorderen.