Nieuwsbericht

Onze bouwadviseurs beantwoorden veelgestelde vragen

1. Bouwt Kolmont enkel in Limburg?

We zijn een Limburgse onderneming in hart en nieren, maar toch spreiden we onze vleugels even graag uit naar andere Vlaamse regio’s. We hebben bijvoorbeeld projecten in Assent, Aarschot, Meise, … Bekijk online alvast ons huidig aanbod.

2. Heb ik zelf nog inspraak?

Natuurlijk! Je kiest in de eerste plaats voor een specifiek bouwproject. Elk project heeft zijn karakter. Landelijk of hedendaags, strak of tijdloos, dorp of stad, valleibuurt of serviceflat … het kan allemaal.

In een volgende stap kies je jouw woning of bouwgrond uit de opties binnen dit project. Graag modern of liever klassiek? Een plat of hellend dak? Een zuidelijk, westelijk of oostelijk gerichte tuin? Een villa of compacte gezinswoning? Aan jou de keuze. Het ontwerp en de indeling liggen vast. Tenzij je vroeg beslist. Dan krijg je zelfs daar inspraak in. De afwerking en inrichting bepaal je uiteraard helemaal zelf. Van je favoriete keuken en badkamerafwerking tot de vloeren. Vaak kan je ook nog opteren voor een carport.

3. Ik ben een Handige Harry. Kan ik zelf toch nog iets doen in de woning?

Standaard voeren wij alle werken uit en leveren we de woonst instapklaar af. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dat kan! In dat geval leveren we een cascowoning op: een winddichte ruwbouw. Of we gaan een stap verder en zorgen ook voor de pleisterwerken en technieken (verwarming, ventilatie, enz.) terwijl jij de binnenafwerking aanpakt. Het spreekt voor zich dat jouw keuze vastgelegd wordt in het contract.

4. Hoe verloopt de betaling?

Zodra de formaliteiten in orde zijn, betaal je een voorschot op de bouwgrond. We beschrijven alle kosten in het contract zodat je meteen het totaalbudget kent. Zodra we effectief beginnen bouwen, betaal je ons in vooraf bepaalde schijven.   

 

5. Is er een financieel risico?

Nee. Bij Kolmont koop je onder het stelsel van nieuwbouw, ook wel bekend als de wet Breyne. Zo ben je volledig zeker van je investering. Bovendien stelt een erkende bank zich 100 % borg voor Kolmont.

6. Moet ik me zorgen maken over energiezuinigheid?

Nee, dat doen wij voor jou. We ontwikkelen elke woning met het oog op de wettelijke vereisten én je krijgt de mogelijkheid om optioneel extra energiebesparende maatregelen te treffen. Reken voor je beslissing op persoonlijk advies van onze inhouse experts.

We denken samen met jou aan zowel comfort als budget op korte en lange termijn. Je investering in duurzaamheid levert je immers nog decennialang financieel voordeel op. Zodra de isolatie, verwarming, warmtepomp, zonnepanelen, … geïnstalleerd zijn, ontvangen wij bovendien de keurders.

 

7. Wanneer kan ik verhuizen?

Dat staat duidelijk in het contract. Kolmont werkt met een voltooiingswaarborg. Dat wil zeggen: jij zet je handtekening en weet perfect voor welke datum je inhuist.

Nog vragen? Stel ze aan onze bouwadviseurs!