Nieuwsbericht

De Federale Overheid verlaagt tijdelijk de btw voor nieuwe woningen en appartementen tot 6 %

De Federale Overheid verlaagt tijdelijk de btw voor nieuwe woningen en appartementen tot 6 %, bij heropbouw na een afbraak.

Dat is dus het geval voor twee van onze mooie projecten:
- Residentie Refuga in Hasselt
- Residentie Harry in Aarschot.

De btw-verlaging is geldig vanaf 1 januari 2021 tot 31 december 2022.

Twee jaar lang slechts 6 % in plaats van 21 % btw bij de aankoop van je nieuwe woning, dat is natuurlijk absoluut een meevaller. Het gaat om een regeling die in enkele steden al langer bestond, maar nu dus over heel België geldt.

In detail:

- Het nieuwe vastgoedproject komt in de plaats van een afgebroken pand.
- Het verlaagde btw-tarief geldt enkel op de constructiewaarde. Dit heeft geen invloed op de registratierechten op de grond.
- Je aankoop – het appartement – moet je enige en privéwoonst zijn gedurende minstens 5 jaar. Je mag dus geen ander vastgoed bezitten.
- Of je moet ten laatste op 31 december volgend op het jaar na je verhuis je andere vastgoed verkopen.
-
Vastgoed dat je geërfd hebt of waarvan je het vruchtgebruik hebt, telt niet mee.
- De bewoonbare oppervlakte mag niet groter zijn dan 200 m².
- Je koopt aan als natuurlijke persoon, niet als vennootschap.

Ext 01 update website
De Federale Overheid verlaagt tijdelijk de btw voor nieuwe woningen en appartementen tot 6 %

Residentie Refuga
De stad in je achtertuin, totale rust in je binnentuin

De balans tussen luxe, stadsleven én groen maakt van Refuga een zeldzame parel in de binnenstad van Hasselt. Achter de historische gevel van de Herkenrodekazerne groeit een volledig nieuwe stadsbuurt. Verbonden met de levendige Hasseltse kern en toch intiem. Verschillende gebouwen, verschillende stijlen. Voor ieder wat wils, maar samen één krachtig geheel. Oude en moderne muren omarmen het nieuwste en meteen ook hipste (publieke) stadsgeheim: een immense binnentuin van ruim 4000 m².

Residentie Harry
Het perfecte huwelijk tussen stad en historiek.

Haute Couture Harry was een beroemde bruidswinkel in de streek. Vandaag breekt er in de Martelarenstraat een nieuw hoofdstuk aan. Noem het gerust een facelift. Maar wel eentje met respect voor het verleden. Daarom hergebruiken we de opmerkelijke gevel van de winkel in ons bijzonder bouwproject. Onderaan komt er opnieuw een commerciële ruimte, perfect voor (window)shoppen. Bovenaan krijgen 10 gelukkigen – gezinnen, koppels, alleenstaanden, … – de unieke kans om op een toplocatie te wonen in een ruim, modern appartement mét privéparking. Groen, water, winkels, horeca, …je vindt het allemaal op enkele passen van je deur. De ligging van de appartementen is erg gunstig Centraler in Aarschot kan haast niet!

Meer info?
Neem gerust contact op met ons.
Wij helpen je graag verder.Meer informatie?