Nieuwsbericht

Startschot voor bouw Residentie Harry

Begin deze week werd het startschot gegeven van de eerste bouwwerken voor Residentie Harry, één van de meest opvallende projecten van de make-over die de winkelwandelstraat van Aarschot momenteel doormaakt. De afbraak zal ongeveer 2 maanden duren, waarna de bouw begin 2019 echt van start kan gaan. Het nieuwe woonproject blijkt alvast populair: nog voor die werken van start gingen, zijn al 4 van de 10 appartementen verkocht. 

“De verkoop loopt bijzonder vlot. Dat heeft vooral met de sterke locatie te maken: midden in het centrum van Aarschot, vlakbij de winkels, de Grote Markt en het stadspark. Het is al even geleden dat je op zo’n locatie nieuwbouwappartementen kon kopen, het gaat dus om een zeldzaamheid.” - Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

Het project is de eerste stap in de plannen van de stad om haar winkelcentrum op te waarderen.

Startschot voor bouw Residentie Harry
"Het is al even geleden dat je op zo’n locatie nieuwbouwappartementen kon kopen."

Het nieuwe wooncomplex komt op de plaats waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry gevestigd was. De zaak moest in 2015 sluiten na het overlijden van de uitbater Harry Heylen, een gekend figuur bij de bewoners van de stad. In het Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd besloten om een deel van de iconische voorgevel van het gebouw te behouden.

“Omdat zijn winkel decennia lang één van de vaste waarden in Aarschot was, wilden we de witte voorgevel in het ontwerp van het wooncomplex opnemen. Vandaar ook de naam ‘Residentie Harry’. We gaan eerst een deel van de gevel restaureren en deze dan in het nieuwe gebouw integreren.” Jeroen Van Neck 

De gelijkvloers van het nieuwe gebouw zal bovendien opnieuw dienst doen als handelsruimte: in de plannen worden hier twee winkelruimtes voorzien, beide ongeveer 200m 2 groot.