Realisatie

Zuidzicht I - II - III

Hasselt

Residentie Zuidzicht bestaat uit een 300-tal appartementen, die in vier fasen worden opgetrokken. Zuidzicht residenties tellen 9 bovengrondse en 2 ondergrondse bouwlagen. Op het gelijkvloers van residentie I komen handelspanden. Daarna zijn er 6 verdiepingen gereserveerd voor residentieel wonen en 2 etages voor de duplex/villa appartementen.

Gerenommeerde architecten

De totaalbeleving en de link met het water moest centraal staan. Daarom koos Kolmont voor het architectenbureau ‘BURO II & ARCHI+1’, dat reeds zijn sporen had verdiend met projecten aan de kust. Zij staan garant voor een optimale wisselwerking tussen hun gebouwen en de omgeving.

Wonen in een cruiseschip

De architectuur van Zuidzicht is – omwille van zijn ligging aan het water – subtiel geïnspireerd op boten. Met een beetje fantasie doet het appartementsgebouw denken aan een grote, zwart-witte cruiseboot. De dubbele wit zwarte gevel geeft een tijdloos karakter aan het gebouw. Omdat het befaamde Italiaanse Carrara-marmer niet zo bestand is tegen ons klimaat, bestaat de gevelbekleding uit in de massa wit gekleurd, gepolijst, architectonisch beton. Dit materiaal is duurzaam en makkelijk in onderhoud. Bovendien is gekozen voor ‘uitpandige’ terrassen: hierdoor wordt de link met het water nog versterkt.

Rust en ruimte

De zuidzicht residenties staan op amper 7m van het kanaal, waardoor mensen echt het gevoel krijgen het water bijna te kunnen aanraken. Dat is bijzonder rustgevend. Ook de afsluiting van de terrassen heeft een duidelijke knipoog naar de railing van een schip. En net als bij een schip vormen de duplexappartementen een soort bovendek. Het architectenbureau is er perfect in geslaagd om de relatie met het water centraal te stellen.
Scheepvaartlaan 40, Hasselt