Realisatie

Ursulinenhof

Hasselt

Actueel gaan de oude schoolgebouwen van het VTI Hasselt nabij het Groenplein onder de sloophamer waardoor er plaats vrijkomt voor het nieuwe woonproject Ursulinenhof. Tegelijkertijd wordt het klooster van de Ursulinen gerestaureerd.

In de tuin van de Ursulinen

Dit is een project in samenwerking met Kolmont, Vestio en Probis en wordt architecturaal begeleid door A2O architecten. Uit respect voor de jarenlange aanwezigheid van de zusters Ursulinen op de site krijgt het project de naam Ursulinenhof.

Alles in de buurt

Het Ursulinenhof zal bestaan uit twee volumes met in totaal 104 wooneenheden. Op het gelijkvloers komen wellnessfaciliteiten, een grand-café en commerciële ruimtes. Deze komen rondom een nieuw aan te leggen fiets- en voetgangersstraatje te liggen dat het Groenplein met de Schrijnwerkersstraat verbindt. In het midden verbreedt deze doorgang tot een publiek pleintje.

Zorgeloze oude dag

Het Ursulinenhof is op de eerste plaats bedoeld als een plek om senioren in een erkende assistentiewoning of serviceflat zorgeloos te laten genieten van hun oude dag. Naast verzorging en thuisverpleging biedt de campus onder meer een grand café met restaurant, een fitnesszaal, een binnenzwembad, een poets- en wasserijdienst, een strijkatelier, een klusjesdienst, enzovoort.

Veilige thuishaven

De campus wil een levenslange garantie bieden op een veilige en comfortabele woonomgeving die wordt aangevuld met diensten en ondersteuning die zijn aangepast aan de unieke wensen en noden van de bewoners.
Groenplein 1, Hasselt