Welke invloed hebben de dalende rentevoeten op de kost van jouw droomwoning?

Goed nieuws voor wie wil investeren in vastgoed: de rente op hypothecaire leningen is de voorbije maanden gedaald, en dit met ongeveer 0,6%. Ben je dus op zoek naar je droomwoning? Dan is dit misschien wel hét moment! 

Het voorbije jaar stegen de rentevoeten aanzienlijk, mede door de hoge inflatie die we al even doormaken. Dit maakte de aankoop van een woning er de afgelopen tijd niet eenvoudiger op. De huizenprijzen daalden wel licht in 2023, maar dan vooral die van de woningen met een lage energiescore die je verplicht moet renoveren binnen de vijf jaar.

De rentevoeten daalden de voorbije weken, een daling die er sneller kwam dan verwacht. De reden achter de forse rentedaling heeft volgens experten te maken met anticiperende markten. De Centrale Bank in de VS heeft de verwachting gecreëerd dat er een drietal renteverlagingen op komst zijn volgend jaar. Iedereen gaat nu uit van de dalende rentes en dat heeft de markten in vlam gezet. Op dit moment betaal je ongeveer 3,2% rente indien je een hypothecaire lening aangaat met een looptijd van 20 jaar. Enkele maanden geleden was dit nog ongeveer 3,8%. Wens je te investeren in een eigen woning? Dan lijkt dit het goede moment te zijn omdat er nu nog niet massaal gekocht wordt.

nieuwsbericht

"Kopers zijn terug aan zet op dit moment. De energie- en voedingsprijzen zijn weer in evenwicht en dan zie je dat kopers terug op de markt komen. Zetten de rentedalingen zich verder, dan zal de vraag naar vastgoed zonder twijfel groeien waardoor verkopers opnieuw sterker zullen staan en de prijzen bijgevolg stijgen.” - Matthias Leys, Commercieel Directeur Kolmont

 

It’s all about energiezuinige woningen

En laat dat nu een belangrijk gen zijn in het Kolmont-DNA. Bij Kolmont kiezen we resoluut voor de realisatie van duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoningen die klaar zijn voor de toekomst. Zodat jij jarenlang onbezorgd kan genieten van jouw nieuwe thuis. Wist je bovendien dat verschillende banken korting geven op de rente indien je woning een gunstige energiescore heeft? De precieze voorwaarden verschillen van bank tot bank, maar het kan je een mooie besparing van enkele duizenden euro’s opleveren op het einde van de rit.

Je hoort het: de gunstige tijden voor de aankoop van vastgoed zijn helemaal terug. Ben je op zoek naar je droomwoning? Dan raden we jou aan om actie te ondernemen, want niemand weet hoe lang je nog profiteert van de lagere rente.

Contacteer ons voor alle informatie op maat, onze vastgoedexperten adviseren je graag!

nieuwsbericht

Anderen lazen ook

Hoeselt Middelste Kommen: Groter denken dan één woonplek

De kijkwoning: altijd een slim idee!

Welkom bij Kolmont!
Wens je graag meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op.