28 juni 2024

De vernieuwing van het oud gerechtshof op de Hasseltse Havermarkt, één van de meest monumentale gebouwen van de provincie, komt in een nieuwe en beslissende fase: na het bouwverlof start de ontmanteling en de sanering. De verkoop van de 52 wooneenheden gaat op 29 juni van start.

nieuwsbericht

11 juni 2024

Projectontwikkelaar Kolmont heeft Chris Franssen aangesteld als nieuwe CFO. De talentvolle Franssen zal CEO Tom Deckers bijstaan in de verdere groei van het Limburgse vastgoedbedrijf.

nieuwsbericht

26 april 2024

Kolmont gaat de kantoren die het ontwikkeld heeft in het duurzame Montgomery Parc-gebouw in Brussel verhuren aan de Europese Commissie. De kantoorruimtes beantwoorden aan de meest stringente normen qua energie en duurzaamheid.

nieuwsbericht

1 februari 2024

Midden december van vorig jaar lanceerden we de eerste fase van ons gloednieuwe woonproject Kattenbos in Lommel. Op die locatie zullen we een 40-tal woningen realiseren. Het aanbod is erg divers en de interesse groot, want sinds de lancering vonden al verschillende huizen een eigenaar. De eerste bewoners worden verwacht in de loop van 2025. We vragen aan projectontwikkelaar Milan Vanstapel wat dit project zo bijzonder maakt.

nieuwsbericht

18 januari 2024

Goed nieuws voor wie wil investeren in vastgoed: de rente op hypothecaire leningen is de voorbije maanden gedaald, en dit met ongeveer 0,6%. Ben je dus op zoek naar je droomwoning? Dan is dit misschien wel hét moment! 

nieuwsbericht

18 december 2023

Terwijl de kerstlichtjes twinkelen en iedereen gezellig samenkomt, blikken we dankbaar terug op wat we samen met én dankzij jullie bereikten het afgelopen jaar. Ook in 2023 mochten we met Kolmont heel wat bijzondere projecten realiseren, allemaal geïnspireerd door jullie dromen en ambities. 

nieuwsbericht

3 november 2023

De langverwachte reconversie van het Gerechtshof op de Havermarkt in Hasselt zal in het voorjaar van volgend jaar van start kunnen gaan. Maar voor het zover is, wordt het gebouw een maand lang omgevormd tot het Huis van de Sint. Promotoren Kolmont en Tans Urban Landmarks geven het iconische gebouw uit 1937 een nieuwe toekomst met 57 appartementen, kantoren en horeca. De herontwikkeling zal het plein niet alleen een vernieuwd gezicht geven, maar zorgt ook voor meer groen, licht en lucht voor de hele omgeving.

nieuwsbericht

26 oktober 2023

De Hasseltse Theaterwijk is dé thuishaven van ondernemers en cultuurliefhebbers. En sinds kort ook van vier hoogwaardige stadwoningen binnen ons project Jan Palfijn. De luxueus afgewerkte herenhuizen zijn niet alleen groots in oppervlakte, maar ook in vormgeving en afwerking. Als kers op de taart bevindt het project zich op een zucht van centrum Hasselt en bepaal je als koper mee de indeling en afwerking van je nieuwe thuis.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

31 augustus 2023

11 augustus 2023

De Limburgse projectontwikkelaar Kolmont zet haar groei en professionalisering verder. Tom Deckers, sinds 2015 actief als algemeen directeur bij Kolmont, neemt de dagelijkse leiding over van Bart Tans als CEO. Tans zelf treedt aan als voorzitter van de raad van bestuur. Met de vernieuwde rolverdeling willen beide heren samen verder schrijven aan het groeiverhaal van Kolmont.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

10 november 2021

04 april 2022

nieuwsbericht

nieuwsbericht

De Akzo Nobel-site in Vilvoorde, in de volksmond beter bekend als ‘De Levis’, krijgt eindelijk een nieuwe toekomst. De Limburgse projectontwikkelaar Kolmont wil op de 1,5 hectare grote site ‘De Perken’ realiseren, een nieuwbouwproject met een mix van functies. De ambitieuze plannen omvatten 45 huizen, 16 appartementen en 3.100 vierkante meter buurtondersteunende retail met een ondergrondse parking voor 130 auto’s. Maar opvallend: in afwachting van de goedkeuring van het project door de stad Vilvoorde worden de voormalige fabrieksterreinen ingezaaid met meer dan 1,5 miljoen hennepplanten. Eens die volgroeid zijn, willen Kolmont en expert duurzaam bouwen ReLife er een natuurlijk isolatiemateriaal van maken.

16 juli 2021

04 december 2020

De gemeenteraad van Lommel buigt zich vanavond een laatste keer over de plannen voor het project Mudhoven. Eens goedgekeurd kan eind dit jaar – bijna drie jaar na de eerste voorstelling van de plannen – eindelijk het startschot van de bouwwerken gegeven worden. De stad Lommel, projectontwikkelaar Kolmont en zorgverstrekker Medusa Care willen via een publiek-private samenwerking aan de Mudakkers een kernversterkend project realiseren, waarbij de focus ligt op de combinatie van wonen en diensten in een groene omgeving. Het project bundelt een ruim zorgaanbod, een kinderopvang, 60 woningen en een publieke ondergrondse parking, middenin het centrum. Op 9 februari volgt er nog een infomoment voor de buurt.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

Project De Kwint omvat 68 appartementen, winkels, horeca, ontmoetingszaal en nieuw politiekantoor

11 december 2020

04 december 2020

Slechts 6 % btw voor Residentie Refuga en Residentie Harry

nieuwsbericht

nieuwsbericht

Kolmont Invest ziet aantal kandidaat-kopers voor woningprojecten verdubbelen .

03 september 2020

17 juni 2020

Licht, lucht en luxe: driemaal L is scheepsrecht bij Zuidzicht in Hasselt.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

21 kmo-units op Stadsheide, 15 kmo-units op Kaai West

27 mei 2020

26 februari 2020

Licht, lucht en luxe: driemaal L is scheepsrecht bij Zuidzicht in Hasselt.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

14 verdiepingen. Uitkijk zonder inkijk. De hoogste woontoren van Hasselt staat in het groene Kapermolenpark. Een ongezien concept dat mee de skyline bepaalt. En een toonbeeld van slim en functioneel wonen in een stad die steeds populairder wordt en waar huurprijzen boomen. Projectontwikkelaar Kolmont maakt investeren hier wel érg makkelijk. Een unieke verhuurdersservice garandeert een maximaal rendement met een minimum aan zorgen.

17 februari 2020

03 oktober 2019

Kolmont Invest lanceert als eerste Limburgse verhuurdersservice.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

De buurt rondom Residentie Refuga ontdekken? Dat kan nu op een wel heel leuke manier. Roos van Acker is al op pad geweest, kijk hier mee!

29 september 2019

01 juli 2019

Van zon- en inbraakwerende glasfolies tot belettering van voertuigen en alles daartussen, BVX is er al jaren in gespecialiseerd (én zelfs gecertificeerd door 3M). Na enkele jaren een pand te huren in Lubbeek, besloot BVX dat het tijd was om een eigen nieuwbouwunit te kopen.

nieuwsbericht

01 juli 2019

In het centrum van bruisend Hasselt zijn de werken aan Residentie Refuga volop bezig. De samenwerking met verschillende gereputeerde architectenbureaus resulteert in een prachtig geheel van residenties, elk met een unieke eigenheid, en een schitterende binnentuin.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

De buurt rondom Residentie Refuga ontdekken? Dat kan nu op een wel heel leuke manier. Roos van Acker is al op pad geweest, kijk hier mee!

19 juni 2019

25 februari 2019

Het oude, industriële gebouw Albert Building aan de Belpairestraat in Berchem heeft zijn eigen creatieve hub gekregen: “bel_aire”. In die hub zetten 25 Antwerpse start-ups hun eerste professionele stappen én blazen ze het leegstaande gebouw nieuw leven in. Vanaf 2020 transformeren we, samen met het Antwerpse bouwbedrijf DCA, de site om tot een moderne stadsbuurt met 77 appartementen, winkels en kantoren. Een stukje New York in Berchem, zeg maar.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

Recent verscheen in het magazine Trends Top Bouw een artikel over verouderd vastgoed een herbestemming geven. Hier kwam onze collega projectontwikkelaar Michel Verhoeven aan het woord.

02 april 2019

25 februari 2019

Er beweegt wat naast het oude stadhuis van Hasselt. Kolmont en Vestio bouwen hier 104 gloednieuwe serviceflats. Coördinator Jules leidt ons met plezier rond op de werf van het Ursulinenhof voor een stand van zaken.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

In Aarschot zijn de werken al goed bezig aan de voormalige bruidswinkel van Haute Couture Harry. De afbraakwerken tot de kelder zijn voltooid.
09 januari 2019

02 januari 2019

Wie kent Kapertoren nog niet? De iconische toren die in Hasselt verrijst, op de grens tussen het Kapermolenpark en het bruisende centrum. Wie hier intrekt, ervaart het toppunt van stadswonen én … van comfort. Want de 74 appartementen en studio’s krijgen allemaal een state-of-the-art domoticasysteem.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

De uitbreiding van de dorpskern van de Limburgse gemeente Hoeselt wordt stilaan een feit. Weldra telt de gemeente meer dan honderd extra gezinnen door de komst van het vastgoedproject ‘Middelste Kommen’, een nieuwe woonbuurt met 131 woningen dat pal in het centrum van de gemeente komt te liggen. In 2017 telde de gemeente nog 9.709 inwoners, maar met dit nieuwe woonproject komt de grens van 10.000 inwoners wel heel dichtbij.
11 oktober 2018
10 oktober 2018

De Limburgse stad Lommel mag zich opmaken voor een opmerkelijke primeur. De Lommelaren krijgen binnenkort namelijk het meest uitgebreide zorgaanbod van Vlaanderen onder één dak. Het gaat om de bouw van een zorgcampus, die pal in het centrum van de stad komt te liggen. Het is de eerste in z’n soort en met zo’n 5.000 vierkante meter mag je uitgaan van een gigantische oppervlakte: bijna een voetbalveld groot. Het concept zal bovendien moduleerbaar zijn, wat betekent dat het zorg- en retailaanbod kan uitgebreid worden tot 6.000 vierkante meter, naargelang de noden.

nieuwsbericht

nieuwsbericht

Het lijkt onwaarschijnlijk, zeker omdat we allemaal wel eens hopeloos op zoek zijn naar een parkeerplaatsje in de stad. En toch kampen heel wat Vlaamse steden met een overschot aan parkeerplaatsen. Niet op straat uiteraard, wel ondergronds of achteraan nieuwe appartementsblokken. Daar staat zelfs 1 op de 5 parkeerplaatsen leeg. En volgens experts zal dat aantal de komende jaren alleen maar toenemen. Ze vragen dan ook dat de lokale overheden dringend maatregelen nemen.
04 oktober 2018

27 september 2018

Cobbenberg in Bree krijgt er binnenkort twee nieuwe bewoners bij die elkaar wel érg goed kennen. De jonge zussen Elke en Vera Baens kochten namelijk elk een gloednieuwe woning … binnen hetzelfde woonproject. En daar zijn zij – en wij – razend enthousiast over!

nieuwsbericht

nieuwsbericht

Een woning volledig naar je smaak qua indeling en afwerking? Daar kan je op rekenen als je voor nieuwbouw gaat. Dat geldt trouwens ook voor een kant-en-klare woning. Uit honderden bouwprojecten kies je namelijk jouw favoriete woningstijl én je werkt alles precies af zoals jij het wil. Stijlvol klassiek, strak modern of elegant landelijk? Jij beslist.

18 juli 2018

Welkom bij Kolmont!
Wens je graag meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op.