Projectontwikkelaar Milan Vanstapel over gloednieuwe woonproject Kattenbos in Lommel

Midden december van vorig jaar lanceerden we de eerste fase van ons gloednieuwe woonproject Kattenbos in Lommel. Op die locatie zullen we een 40-tal woningen realiseren. Het aanbod is erg divers en de interesse groot, want sinds de lancering vonden al verschillende huizen een eigenaar. De eerste bewoners worden verwacht in de loop van 2025. We vragen aan projectontwikkelaar Milan Vanstapel wat dit project zo bijzonder maakt. 

Wat maakt de locatie van dit woonproject zo geschikt?

Milan Vanstapel, Kolmont: Project Kattenbos bevindt zich op een bijzondere plek in Lommel, een stad die op vele facetten erg goed scoort. Het is dan ook geen toeval dat deze locatie voor vele koppels en gezinnen de ideale uitvalsbasis vormt om zich te settelen. En ook investeerders tonen interesse.

Het woonproject grenst meteen aan het Kattenbos – met directe toegang tot het domein -, de plaatselijke basisschool en het station. In de onmiddellijke omgeving is er zeer veel werkgelegenheid doordat Lommel 1.337 hectare aan industriegebied bevat. Lommel is vandaag dan ook een van de sterkste economische groeiers van Limburg en beschikt over een strategische positie in België en Europa. En de stad blijft haar positie versterken, met onder meer de ontwikkeling van 200 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen.

Bovendien is de buurt goed ontsloten met de wagen, maar ook met de aanwezige fiets-, water- en spoorwegen. Je bent er op slechts enkele kilometers van het centrum, en in minder dan 12 minuten steek je de grens over. Alle nodige voorzieningen zijn op wandel- en fietsafstand.

nieuwsbericht

"Het is fijn om te zien dat dit type van energieneutrale woningen aanslaat en dat het publiek er duidelijk klaar voor is. Dat bewijzen de grote interesse en het aantal verkopen tot nu toe. Bij Kolmont willen we onze kopers dan ook een duurzame en comfortabele thuis geven, waarvan ze jarenlang onbezorgd kunnen genieten. ” - Milan Vanstapel, projectontwikkelaar Kolmont

 

Kan je iets meer vertellen over de woningen die er gerealiseerd zullen worden?

Milan: Het project beslaat een 40-tal woningen. Hiervoor werken we samen met drie architecten. Zo kunnen we variatie brengen binnen ons aanbod, en dit zowel wat betreft de grootte van de woningen, als naar typologie en architectuur. Als koper heb je de keuze uit zowel landelijke, als moderne woningen, en ook wat de oriëntatie betreft zijn er verschillende opties.

In de woonbuurt zelf staat rust centraal. De wijk is autoluw en baadt in het groen. De natuur van het aanwezige Kattenbos proberen we zoveel mogelijk de wijk in te trekken door de groene parkvingers, die samen met het grote aantal bomen die bijkomend worden aangeplant het wonen in een groene omgeving zullen verzekeren. We willen de koper optimaal laten genieten en ontspannen, en kinderen kunnen er veilig en naar hartenlust ravotten. Dit alles maakt de woningen en de buurt ideaal voor gezinnen. Maar ook koppels en mensen op oudere leeftijd vinden er rust en zijn dankzij hun investering in onze duurzame woningen gerust voor de toekomst.

Hoe scoren de woningen op vlak van energie?

Milan: In al onze realisaties hebben we veel oog voor duurzaamheid en energiezuinigheid. Ook hier is dat het geval, want alle woningen zijn energieneutraal en hebben een E-peil 0. Dat wil zeggen dat alle energie die nodig is in de woningen, grotendeels zelf opgewekt zal worden door de aanwezige zonnepaneleninstallaties.

Daarnaast streven we zoveel mogelijk een microklimaat na binnen het project door de groene inrichting die als airco op warme zomerdagen fungeert. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, beschikken over een warmtepomp. Dit alles om zowel koude als erg warme temperaturen zoveel als mogelijk buiten te houden.

Kopers kunnen trouwens nog verder gaan dan deze ingrepen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bijkomend opteren voor een thuisbatterij, een laadpaal of meer zonnepanelen op het dak. Ook dan blijven wij fungeren als projectleider en ontzorgen we onze koper van a tot z.

Hoe ervaar jij dit woonproject als projectontwikkelaar?

Milan: Ik ben erg blij dat we een dergelijk duurzaam project kunnen neerzetten, op deze unieke en strategische locatie in Lommel. Het is fijn om te zien dat dit type van energieneutrale woningen aanslaat en dat het publiek er duidelijk klaar voor is. Dat bewijzen de grote interesse en het aantal verkopen tot nu toe. Bij Kolmont willen we onze kopers dan ook een duurzame en comfortabele thuis geven, waarvan ze jarenlang onbezorgd kunnen genieten.

Interesse in het woonproject Kattenbos in Lommel? Maak nu je afspraak met onze vastgoedexperten!

nieuwsbericht

Anderen lazen ook

Residentie Refuga – het verhaal van de architecten

Grootste uitbreiding ooit van het dorpscentrum in Hoeselt

Welkom bij Kolmont!
Wens je graag meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op.